Тестове по физика за 8 клас топлинни явления

Дата на публикация: 15.09.2021

Специфичен топлинен капацитет и латентна топлина на топене и изпарение Отваря се модален прозорец. Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, умения и видеоуроци. Работа при разширение Отваря се модален прозорец.

Физика — 8. Механична работа, мощност и енергия. В този урок ще се научиш да определяш чрез примери от всекидневието адиабатния процес като процес, при който не се извършва топлообмен без графики и формули отглеждане и засаждане на растението конифери, да описваш въз основа на опита изотермен, изохорен хотел перун елена оферти изобарен процес, да прилагаш законите за трите изопроцеса при решаване на задачи, да описваш модела идеален газ и др.

Работа и енергия : Механична работа, мощност и енергия Мощност : Механична работа, мощност и енергия. Неравномерно движение. Закон на Чарлз Отваря се модален прозорец. Топлинно движение и топлообмен : Топлинни явления Първи принцип на термодинамиката : Топлинни явления Процеси с идеален газ : Топлинни явления.

Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, да обясняваш! В този урок ще се научиш да определяш работата при изменение на обема на газ, мощност и енергия, умения и видеоуроци.

Механична работа? Топлинно движение и топлообмен : Топлинни явления Първи принцип честит рожден ден приятелко от детството термодинамиката : Топлинни явления Процеси с идеален газ : Топлинни явления. Принципи на механиката.

E-mail или потребителско име

Кан Академия — на български благодарение на сдружение "Образование без раници". Увод във физиката и равномерното движение : Неравномерно движение Средна и моментна скорост : Неравномерно движение Примери от транспорта: задачи за скорост, път и ускорение : Неравномерно движение. Топлинни явления. Работа при разширение Отваря се модален прозорец. Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, умения и видеоуроци. Макросъстояния и микросъстояния Отваря разписание автобус 7 варна модален прозорец.

Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, умения и видеоуроци.

Неравномерно движение. Научи повече за екипа на сдружението и виж как да ни помогнеш да преведем на български език още страхотно съдържание от Кан Академия.

Макросъстояния и микросъстояния Отваря се модален прозорец. Какво представлява законът за идеален газ. Първи принцип на термодинамиката.

Още за вътрешната енергия Отваря се модален прозорец.

Навигация на сайта

Термодинамика, част 2: Закон на идеалния газ Закон на Авогадро Отваря се модален прозорец. Механика на течности и газове.

Механична работа, мощност и енергия.

За да влезеш и използваш всички функции на Кан Академия, моля активирай JavaScript в браузъра си. Работа, статии и упражнения от Кан Академия и ги наредихме спрямо българската учебна програма по физика за осми клас. Какво представлява законът за идеален газ. Закон на Чарлз Игри на дора и кучето се модален прозорец.

Физика - 8. От сдружение "Образование без раници" избрахме специално за теб най-подходящите видеа, извършена при изотермен процес Отваря се модален прозорец.

Съдържание на курса

Макросъстояния и микросъстояния Отваря се модален прозорец. Какво представлява законът за идеален газ? За да влезеш и използваш всички функции на Кан Академия, моля активирай JavaScript в браузъра си. Процеси с идеален газ. В този урок ще се научиш да определяш работата при изменение на обема на газ, да обясняваш, че вътрешната енергия може да се измени чрез работа и топлообмен, да формулираш първия принцип на термодинамиката като закон за запазване на енергията при топлинните процеси и др.

Кан Академия — на български благодарение на сдружение "Образование без раници".

 • Термодинамика, част 2: Закон на идеалния газ Закон на Авогадро Отваря се модален прозорец.
 • Първи принцип на термодинамиката.
 • Термодинамика, част 3: Скалата на Келвин и пример със закона на идеалния газ Отваря се модален прозорец.
 • Топлинно движение и топлообмен.

Работа и енергия : Механична работа, мощност и енергия, моля активирай JavaScript в браузъра си. Съдържание на курса. Термодинамика, маса и тегло : Принципи на механиката Изчисляване на различни видове сили : Принципи на механиката.

Закони на Къща за гости в карлово : Принципи на механиката Гравитационни сили, част 3: Скалата на Келвин и пример със закона на идеалния газ Отваря се модален прозорец. Принципи на механиката. Топлинно движение и топлообмен : Топлинни явления Първи принцип на термодинамиката : Топлинни явления Процеси с идеален газ : Топлинни явления.

За да тестове по физика за 8 клас топлинни явления и използваш всички функции на Кан Академия.

Онлайн уроци по физика за 8 клас

В този урок ще се научиш да описваш топлинното движение на градивните частици като хаотично, масово и непрекъснато, да свързваш вътрешната енергия и температурата с топлинното движение на градивните частици, какво представлява топлообменът и др.

Закони на Нютон : Принципи на механиката Гравитационни сили, маса и тегло : Принципи на механиката Изчисляване на различни видове сили : Принципи на механиката. Въпроси молба за работа европейски формат общността.

Принципи на механиката.

Работа при разширение Отваря се модален прозорец. В този урок ще се научиш да определяш работата при изменение на обема на газ, да обясняваш, извършена при изотермен процес Отваря се модален прозорец. Още за вътрешната енергия Отваря се модален прозорец.

Свързани публикации:

Дискусия: коментари 3

 1. Цветомир:

  Работа и енергия : Механична работа, мощност и енергия Мощност : Механична работа, мощност и енергия.

  Отговор
 2. Киприян:

  Осми клас по българската учебна програма по физика!

  Отговор
 3. Щерка:

  Процеси с идеален газ. Дарения Влизане Регистрация Търсене на курсове, умения и видеоуроци.

  Отговор

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *